Henüz arama yapmadınız
Alışveriş sepetinizde hiç birşey yok
Hemen alışverişe başla
Sevenlerinin, her öğün rahatlıkla tüketebildiği, içerisinde çok sayıda yararlı bileşenin yer aldığı kuruyemişlerin türleri, kavrulma yöntemleri ve saklama teknikleri ile kuruyemişler kendilerine has, çok özel gıdalardır. Karlıoğlu kuruyemiş, her bir yemişi, kendisine has şekilde %100 doğal ve taze olarak onlineçiftçi ile kuruyemiş severlerin tüketimine sunmaktadır.
Kuruyemişler genel olarak kabuklu ve kabuksuz olarak ikiye ayrılmakta olup bunlara örnek verilebilecek kuruyemişlerden bazıları ise şunlardır;
Kabuksuz kuruyemişler; Beyaz leblebi ve sarı leblebi, soslu mısır, yer fıstığı, iç badem, iç fındık, yer fıstığı ve kaju örnek verilebilir.
Kabuklu kuruyemişler; Ay çekirdeği, kabuklu fıstık, Foça fındık, kabuklu badem, kabak çekirdeği ve karpuz çekirdeği örnek verilebilir.
Onlineçiftçi bünyesinde yer alan Karlıoğlu kuruyemişleri hem kabuklu hem de kabuksuz halde paketli şekilde satışa sunulmaktadır.
Doğru şekilde saklanan kuruyemişler, uzun süre tazeliklerini ve besin değerlerini koruyabildikleri gibi sağlık için de risk teşkil etmezler. Bu nedenle kuruyemişlerin uygun şekilde saklanmış olanlarının tüketilmesi sağlık açısından çok önemlidir.
Kuruyemişlerin saklanmadan önce türleri ve boyutlarına uygun şekilde hazırlanması çok önemlidir. Bu doğrultuda;
Genel olarak kuruyemişlerin daha uzun süre kullanılabilmesi için güneş ışığı görmeyen ve oda sıcaklığında olan ortamlarda, hava almayan kavanoz ve poşetlerde saklanması gerekmektedir. Bunun yanı sıra günümüzde kullanılan saklama yöntemleri şu şekildedir;
Ceviz, fındık gibi yemişler nemli oldukları için gövdelerinin kurutulması gerekmektedir. Kurutma esnasında güneşe yayma, kurutucu ya da fırın ile kurumaları sağlanmalı ardından saklama işlemi gerçekleştirilmelidir. Aksi halde yemişler, nem sebebi ile ekşimeye ve küflenmeye başlayacaktır.
Taze yemişler buzdolaplarının dondurucu kısmına doğru şekilde paketlenip, ağızları kapalı olacak şekilde uzun süre muhafaza edilebilmektedir. Fındık, üzüm, kaju, kayısı, incir vb. birçok yemiş bu şekilde kolayca ve başarılı şekilde saklanabilmektedir.
Fındık, leblebi, çekirdek vb. birçok yemişi içerisinde hava kalmayacak şekilde saklama kapları ve plastik poşetler ile paketleyerek saklayabilirsiniz. Bu aşamada pek tabii cam ürünler ve plastik kaplar, poşetlerden daha iyidir. Poşetler zamanla yemişlere koku geçmesine sebep olabilmektedir.
Karlıoğlu kuruyemiş, yemişlerinin her birini, türüne uygun şekilde hazırlayıp, onlineçiftçi bünyesinde sunmaktadır.
Pek çok kuruyemişin farklı türde kavurma yöntemi bulunmaktadır. Çiğ halde olan kuruyemişlerin, damak tadına uygun hale gelmesi için kavurma teknikleri ile olduğundan daha çıtır ve daha aromatik olması sağlanabilmektedir. Günümüzde kullanılan kuruyemiş kavurma teknikleri şu şekildedir;
Fırında kavurma tekniği, endüstriyel fırınlarda gerçekleştirilebildiği gibi ev tipi fırınlarda da rahatlıkla gerçekleştirilebilmektedir. Fırında kavurma tekniğinin kolay olması ve sürekli takip istememesi sayesinde bu teknik diğer tekniklere göre daha fazla tercih edilmektedir. Günümüzde çiğ olarak bulunan çekirdekler, ceviz ve badem gibi yemişler arzuya göre tuzlanarak arzuya göre tuzlanmaksızın ara ara kontrol edilerek renkleri değişene dek fırında kavrulabilmektedir.
Ev tipi kavurma yöntemlerinden bir tanesi olan soba ateşinde ya da soba üzerinde kavurma tekniği ile kestane, antepfıstığı, fındık, badem, kaju ve birçok kuruyemiş rahatlıkla kavrulabilmektedir. Günümüzde kullanımı süren bu tekniğin en önemli yanı kavrulacak yemişlerin, soba üzerine bir alüminyum tepsi içerisinde olması ve renkleri değişene dek karıştırılmasıdır.
Yemiş kavurma teknikleri içerisinde yer alan ocakta kavurma tekniği özellikle evlerde çok sık tercih edilen bir teknik olup diğer tekniklere kıyasla daha dikkat ve uğraş gerektirmektedir. Bu tekniği, diğer kavurma tekniklerinden daha zor ve dikkat gerektiren yanı ise sık sık yemişin başında durularak karıştırılmasının gerekmesidir. Ocakta kavurma tekniği kullanarak kuruyemiş kavurmak isteyenlerin mutlaka ocak üzerinde teflon özellikte ya da alüminyum özellikte bir tava kullanması gerekmektedir.